Nasza firma ma spore doświadczenie w zakresie instalacji płukania warzyw i owoców.

 

Polecamy w pierwszej kolejności pompy TOYO, które znajdują swoje zastosowanie w przemyśle spożywczym, a konkretnie w przemyśle warzywno-owocowym. Urządzenia TOYO z powodzeniem sprawdzają przy pompowaniu wody po myciu surowca niosącej znaczne ilości piasku, szypułek, łodyg czy liści. Długą, bezproblemową eksploatacje gwarantuje zastosowanie trudnościeralnych elementów pompy tj. agitatora, wirnika i płyt ciernych. Ponadto pompy w standardzie przystosowane są do pompowania mediów o temperaturze 60 °C w zakresie pH 4-9,5. Istnieje specjalne wykonanie pomp dla medium o temperaturze 80 °C!  Do tego typu aplikacji polecamy typoszereg GR, który charakteryzuje się chłodzeniem silnika pompowanym medium.

 

Wszędzie tam, gdzie zastosowanie pomp zatapialnych jest trudne lub wręcz niemożliwe, przychodzą z pomocą stacjonarne pompy SLURRY PRO z serii SS.

Podobnie jak TOYO wykonane są z materiałów odpornych na ścieranie i przystosowane są do pracy w najcięższych warunkach. Ich szeroki zakres pracy pozwala na znalezienie odpowiedniej pompy do każdej aplikacji.